Hoe werkt acupunctuur?

Voordat u voor acupunctuur kiest, wilt u natuurlijk graag weten wat deze behandelmethode eigenlijk inhoudt. Daarom leg ik u graag kort uit wat acupunctuur is, hoe het werkt en welke vormen van acupunctuur ik in mijn praktijk toepas.

Acupunctuur: een bewezen effectieve methode

Acupunctuur is een eeuwenoude en veilige behandelwijze om een breed scala aan gezondheidsklachten mee te behandelen. Het is een officieel erkende methode die bewezen effectief is. Op de website van Zhong, de Nederlandse vereniging voor traditionele geneeskunde, kunt u lezen bij welke klachten acupunctuur bewezen resultaat biedt.

Hoe werkt acupunctuur?

Het uitgangspunt bij acupunctuur is dat klachten het gevolg zijn van een verstoring in de energie in uw lichaam. Die storing in de energiebanen uit zich in de vorm van klachten. Het gaat bij acupunctuur dus niet om het aanpakken van symptoom. In plaats daarvan besteedt acupunctuur aandacht aan de energieverstoring die daarvan de oorzaak is. Acupunctuur is erop gericht de verstoringen in de energie te verhelpen, zodat uw klacht afneemt.

Door gebruik te maken van de acupunctuurpunten op uw lichaam (in zogenoemde meridianen), laat acupunctuur de energie weer stromen. Daardoor komt de energie in uw lichaam weer in balans. Verstoringen verdwijnen, waardoor uw klachten minder merkbaar worden of zelfs verdwijnen. Niet alleen lichamelijk merkt u verschil. Lichaam en geest werken samen, waardoor een behandeling ook effect heeft op uw emoties. Om die reden wordt acupunctuur ook bij diverse geestelijke klachten gebruikt.

Verschillende vormen van acupunctuur

Welke vorm van acupunctuur het beste werkt, verschilt per persoon. Zelf werk ik veel met Toyohari, een Japanse acupunctuurvorm die volledig pijnloos is. In mijn behandelingen kijk ik vooral naar waar u als cliƫnt het meest bij geholpen bent. Tijdens de intake vertel ik u graag welke behandelwijze bij uw klachten past. Naast Toyohari, gebruik ik in mijn behandelingen ook andere methoden, zoals ooracupunctuur. Daarnaast zet ik soms moxa, bloesemtherapie en klankschalen in ter ondersteuning van een behandeling.


Bij welke klachten helpt acupunctuur?

Acupunctuur kan uitkomst bieden bij veel verschillende soorten gezondheidsklachten. Hieronder ziet u een overzicht van verschillende klachten die met acupunctuur te behandelen zijn. Heeft u een klacht die niet in deze lijst voorkomt? Neem gerust contact met mij op. Dan zoek ik graag samen met u uit of acupunctuur iets voor u kan betekenen.

Ervaart u chronische klachten? Dan kost het vaak iets meer tijd om deze klachten aan te pakken. Het is goed mogelijk dat acupunctuur wel voor verlichting van uw symptomen kan zorgen.

Neem contact op voor meer informatie

Wilt u weten of acupunctuur een goede behandelwijze is voor uw klachten? Of wilt u graag meer informatie over wat acupunctuur voor u kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met mij op. Dan vertel ik u graag meer.