Mijn werkwijze

In mijn acupunctuurpraktijk staat gevoel voor mij centraal. Ik ga voorzichtig en rustig te werk, zodat u zich op uw gemak voelt. Daarnaast tast ik zorgvuldig af hoe u zich voelt en waar u bij gebaat bent. Juist dat vergroot de effectiviteit van de behandeling.

Elke behandeling is anders

Goed om te weten is dat bij acupunctuur geen behandeling hetzelfde is. Dezelfde klacht kan bij verschillende mensen door een ander probleem worden veroorzaakt. Ik zoek graag uit waar bij u de oorzaak van de klacht ligt. Ook kijk ik hoe acupunctuur kan helpen om uw klacht te verhelpen of verlichten. Soms blijkt gedurende de behandeling dat een ander type behandeling u ook veel kan bieden. Dat zal ik altijd met u bespreken, zodat u zoveel mogelijk van de behandeling kunt profiteren.

De intake

Een behandeling begint bij mij altijd met een intake, die onderdeel is van de eerste behandeling. Daarin laat ik u kennismaken met acupunctuur en met de behandelmethoden die ik gebruik. Ook ga ik natuurlijk uitgebreid na wat uw klachten zijn. Wat is precies de klacht waarvoor u behandeld wilt worden? Wanneer is die klacht ontstaan? En hoe voelt de pijn? Tijdens de intake leg ik uit of en hoe ik u zou kunnen helpen.

De behandelingen

Daarna starten we met de behandelingen. De eerste behandeling vindt meestal direct na de intake plaats. Elke behandeling duurt zo’n 45-60 minuten. Alleen de eerste behandeling (incl. intake) duurt wat langer. Hoeveel behandelingen u nodig heeft, is afhankelijk van uw klachten en van de ernst ervan. Hier kan ik u in het behandelplan meer inzicht in geven.

De behandelingen bouw ik altijd rustig op. Ik begin met een eerste punt te behandelen, pak vervolgens een tweede punt en ga op die manier langzaam verder. Vaak begin ik bij de onderarmen en de onderbenen. Ook de buik en pols zijn belangrijke aandachtspunten die ik bij elke behandeling meeneem. Daarbij herhaal ik regelmatig de polsdiagnose, zodat ik een zo goed mogelijk beeld krijg van de balans van uw lichaamsenergie.

Vervolgens zorgt acupunctuur voor een herstel van  uw energiebalans. Acupunctuur stuurt namelijk de energie in uw lichaam aan vanuit een daarvoor bestemd acupunctuurpunt. Op de ene plek is wat extra energie nodig, op de andere plek wat minder. De naalden helpen om verstoringen in de energiebanen op te lossen en op die manier uw klacht bij de kern aan te pakken.

Evaluatie van de behandeling

Natuurlijk is het belangrijkste dat u effect merkt van de behandeling. Daarom begin ik elke behandeling met een kort gesprek over hoe het nu met u gaat. Na 4-5 behandelingen is er altijd een uitgebreide evaluatie. Daarin kijken we samen of uw klacht minder is geworden ten opzichte van de beginsituatie. Hoe gaat het nu? Ervaart u effect van de behandeling? Of bent u mogelijk ergens anders bij gebaat?

U voelt zelf het beste aan wanneer u uitbehandeld bent. Heeft u duidelijk minder last van uw klachten? En ervaart u meer rust en balans in uw lichaam? Dan ronden we samen de behandeling af op het moment dat dat voor u goed voelt.

Wilt u weten wat ik voor u kan betekenen?

Heeft u last van fysieke of geestelijke klachten? En bent u benieuwd of acupunctuur voor u een passende behandeling is? Ik zoek in een intake en eerste behandeling graag samen met u uit wat ik voor u betekenen. Neem vrijblijvend contact met mij op. Dan vertel ik u graag meer.